cheap jerseys San Francisco 49ers jerseys
Chicago Bears jerseys
Cincinnati Bengals jerseys
Buffalo Bills jerseys
Denver Broncos jerseys
Cleveland Browns jerseys
Tampa Bay Buccaneers jerseys
Arizona Cardinals jerseys
Los Angeles Chargers jerseys
Kansas City Chiefs jerseys
Indianapolis Colts jerseys
Dallas Cowboys jerseys
Miami Dolphins jerseys
Philadelphia Eagles jerseys
Atlanta Falcons jerseys
New York Giants jerseys
Jacksonville Jaguars jerseys
New York Jets jerseys
Detroit Lions jerseys
Green Bay Packers jerseys
Carolina Panthers jerseys
New England Patriots jerseys
Las Vegas Raiders jerseys
Los Angeles Rams jerseys
Baltimore Ravens jerseys
Washington Redskins jerseys
New Orleans Saints jerseys
Seattle Seahawks jerseys
Pittsburgh Steelers jerseys
Houston Texans jerseys
Tennessee Titans jerseys
Minnesota Vikings jerseys
L’adaptació a una nova realitat en un estiu que s’apropa - Escola Nausica

L’adaptació a una nova realitat en un estiu que s’apropa

 

Després de diverses setmanes de quarantena, s’han anat reactivant algunes activitats habituals en el pla de desconfinament progressiu. De la mateixa manera que vam necessitar adaptar-nos al fet de quedar-nos a casa i aturar totes les activitats, també necessitarem fer un procés d’adaptació a les noves circumstàncies, que van canviant en qüestió de setmanes.

Fa gairebé tres mesos el nostre dia a dia va donar un gir de 180 graus. Vam canviar de manera sobtada els nostres costums, vam aturar totes les activitats a l’escola, el treball dels pares es va redefinir, i l’oci i les relacions presencials van quedar en stand-by. Durant aquest temps, hem hagut de conviure amb la incertesa, de vegades amb por, de vegades amb tristesa, de vegades amb esperança.

Així com les reaccions davant el confinament van ser diverses, també ho poden ser ara que ens trobem en “desescalada” i ens topem amb una realitat que no és exactament igual a com la coneixíem. La sortida gradual al carrer pot despertar molta alegria i ganes de recuperar les activitats que es van haver d’aturar. Però també pot originar estats de nerviosisme, incomprensió, confusió, ràbia o tristesa, que es tradueixin en no sentir-se còmode fora de casa. Hem parlat de la importància d’expressar els nostres temors, entendre’ls, validar-los i d’escollir la manera d’afrontar-los que ens resulti més útil. Mantenir aquesta dinàmica facilitarà l’adaptació a les noves circumstàncies.

És recomanable anar reprenent les activitats poc a poc, al nostre ritme, a mesura que es vagi ampliant la desescalada. Fer-ho d’una manera progressiva i seguint les mesures de seguretat recomanades, ens donarà confiança. Adaptar-se a les noves mesures, adonar-se que les coses, temporalment, no poden ser com abans, pot causar frustració. Per això és important recordar que no és una situació permanent, sinó dinàmica. Podem valorar tot allò que sí tenim, totes aquelles coses de les que ja tenim ocasió de gaudir.

En aquest context se’ns presenta el final del curs escolar i l’arribada de les vacances d’estiu. El tancament del curs és ben diferent al que estem acostumats, però no significa que no tinguem oportunitat d’acomiadar-nos i desitjar-nos un feliç estiu, tot fent valoració d’un curs atípic que ens ha donat espai per reflexionar sobre moltes qüestions. L’escola Nausica segueix i seguirà aquí, amb moltes ganes de retrobar-nos. Durant aquests mesos han quedat demostrades la gran capacitat d’adaptació que tenim les persones i la voluntat d’aconseguir que les coses funcionin tot i les circumstàncies adverses.  

Ara que s’acosta l’estiu, desitgem que gaudiu d’unes merescudes vacances, descanseu, i agafeu moltes energies pel proper curs!

 

Júlia Cortina Rubio

Psicòloga de l’escola