Classe de música al Turó Park

Avui els infants de P-5 hem fet la classe de música al Turó Parc, i hem practicat jocs motrius musicals i no musicals.

D’aquí dues setmanes participarem “A la recerca del Joc Perdut”, activitat que es realitza en diferents places de Barcelona, on juguem redescobrint els jocs populars de sempre

Primer hem jugat a “Gats i Ratolins”, un joc motriu no musical, en que seguint la pulsació els ratolins han d’anar fins a la casa del gat, quan canvia el ritme i passa ràpid el gat ha de perseguir els ratolins. Qui és agafat passa a ser gat.

Hem seguit amb “El tortell”, joc motriu musical. Consisteix en fer una petita rotllana (tortell) amb uns quants nens i nenes agafats amb les mans alçades mentre la resta (cireres) van entrant i sortint de la rotllana tot travessant-la sense trencar-la. És molt important estar atent a la cançó perquè quan es para els infants de la rotllana (tortell) baixen les mans i els altres infants (cireres) que queden atrapats a dins, s’uneixen a la rotllana formant un tortell més gran.

Després hem fet “La Cucafera”, joc motriu no musical, qui fa de rei donant ordres que tots els jugadors les han de seguir, però de tant en tant dóna l’ordre sense dir: – La cucafera… en el qual cas tots han de restar quiets.

I per acabar un clàssic. “ Passa el fil”, cançó en que els jugadors es posen per parelles i mimen amb les mans el primer fragment de la cançó. En el segon s’agafen pels braços i roden tot fent galop. El joc consisteix a començar la cançó molt lentament i cada vegada accelerar-la una mica més. S’acaba quan ja no es pot anar més ràpid.

Ens ho hem passat molt bé cantant i jugant i ens agradaria molt tornar-hi a anar!