Per viatjar lluny, la millor nau és un llibre

Xsss!… S’està fent silenci, l’ambient es calma i quan l’expectació és màxima… S’obre el llibre i comença l’aventura: Ens traslladem a mons nous, compartim vivències, descobrim nous animals, nous paisatges…

lectura

A l’escola, fer dels moments de lectura, instants plaents i compartits és molt important des dels primers cursos i present en el nostre projecte pedagògic.

Tots aquests moments de lectura compartida amb el pas dels anys es transforma en trobades individuals amb el llibre, amb les històries i amb els coneixements amagats entre les seves pàgines.

Llibre

Quan ens endinsem en les pàgines d’un llibre i acompanyem als seus personatges en el seu recorregut, sentim amb ells, apareix l’empatia, ens enfrontem a les seves dificultats i  apareix la resolució de conflictes i problemes .

Quan comentem aquestes aventures amb els nostres companys, compartim emocions i ens anem coneixent a nosaltres mateixos una mica millor.

lectura

Paral·lelament a aquesta vivència més íntima, tot i que compartida pel que representa endinsar-nos en un llibre, no podem oblidar que la lectura és la principal habilitat d’alfabetització i  que sense la lectura no hi haurà escriptura.

LLibre

Al compartir lectures, també es desperta l’interès pels signes que hi ha entre les pàgines filant les històries.

Descobrim que aquells signes, que ens podem fer nostres convertint-los en les lletres que escriuen el nostre nom i moltes paraules més que ens permetran explicar-nos.

I amb aquestes primeres paraules serem els creadors de les nostres pròpies històries i aventures.

Lectura

Desplaça cap amunt