La Natura és la nostra incondicional aliada

No podem ser més feliços! La Natura és la nostra incondicional aliada i com a tal volem gaudir dels petits detalls que ens ofereix i descobrir les meravelles que ens té reservades.

Així sortim de l’aula, així caminem per recons i cantonades de la ciutat, descobrint amb curiositat allò que pot passar desapercebut.

Aprenem a mirar quan tenim temps, i és imprescindible treballar amb estratègies de pensament per tal d’aprendre a pensar. I l’art sempre ens ajuda.

La natura

Quina forma més encisadora la d’aprendre a ser un explorador, un comunicador que expressa una obra d’art de forma lliure i creativa i alhora afavoreix el desenvolupament del pensament crític i creatiu.

Tot plegat reforça l’autoestima i fomenta la integració i la inclusió de tots els participant.

Enverdim

Des de fora hi ha qui es pot preguntar si això és treballar… i nosaltres afirmem: I tant! Tant de bo als més grans ens haguessin ensenyat a l’escola des de petits a reflexionar sobre el que vivim. Però també s’aprèn de gran…

Quan sortim, què ens crida l’atenció?

L’arquitectura, les escultures, pintures, escrits, les plantes, els animals, les relacions entre els éssers vius…

En realitat, tot el que observem, sigui una obra d’art o d’allò més comú. En sí no són l’objecte d’estudi, sino els elements mediadors que ens permeten reflexionar sobre nosaltres mateixos, sobre la complexitat del món.

I així ho entenem a la Nausica com a fet cultural i ens fem nostre el lema de la companyia de teatre i arts escèniques, La Fura dels Baus, que és simple: aprendre és el resultat de compartir coneixements i experiències.

A l’aula, al barri, al museu… arreu trobem que al darrere de cada troballa hi sol haver un important treball col·laboratiu entre creadors, artistes, enginyers i científics que ens arriba a la societat. I, cansats o no, retornem a les classes enriquits de fets nous i complaents.

L’art, la cultura ens educa l’ànima; l’esport també. Perquè a l’escola Nausica el procés d’aprenentatge d’una criatura i d’un adolescent sempre està per sobre del resultat i ho fem amb voluntat explícita on l’objectiu és aprendre i no guanyar. Així creixem en equilibri i educant l’ànima.

Scroll to Top